21:38 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Situacija u Donbasu (179)
  11070
  Pratite nas

  Amerika i njeni saveznici u NATO svesno pretvaraju Ukrajinu u „bure baruta“ time što povećavaju vojnu pomoć Kijevu, upozorio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

  „Isporuke su bile, nastavljaju se. Obim te pomoći se povećava. SAD i druge zemlje NATO svesno pretvaraju Ukrajinu u ‘bure baruta’ “, rekao je Rjabkov.

  On je konstatovao i da se već duži niz godina na teritoriji Ukrajine odvijaju vežbe uz učešće savetnika, instruktora, stotina zaposlenih na raznim poligonima, podižu se objekti koji na direktan i negativan način utiču na bezbednost Rusije.

  Kako je dodao Rjabkov, na postsovjetskom prostoru se formira mreža bioloških laboratorija.

  On je rekao i da aktivna vojna podrška SAD i NATO Ukrajini je ozbiljan izazov za Rusiju.

  „Mi još jednom insistiramo na tome da se članice NATO koje demagoški rasuđuju o zaštiti nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalne celovitosti Ukrajine, pobrinu i za to kako da obuzdaju ratnički duh svojih klijenata u Kijevu, kako da učine da se sprovede minski kompleks mera koje naši susedi u Kijevu apsolutno demonstrativno odbijaju“, rekao je Rjabkov.

  Na tome, kako je dodao, treba da bude fokus SAD i NATO.

  Prema rečima Rjabkova, u slučaju hipotetičkog zaoštravanja situacije u Ukrajini Rusija će učiniti sve da zaštiti svoju bezbednost, ali odgovornost za moguće posledice takvog sleda događaja biće u potpunosti na Kijevu i njegovim zapadnim pokroviteljima.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Situacija u Donbasu (179)
  Tagovi:
  bure baruta, NATO, Ukrajina, Rjabkov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga