07:33 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 410
  Pratite nas

  Amerika i njeni saveznici pokušavaju da uvuke ruske građane u ekstremizam i da poseju verske sukobe, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

  „Ne smemo dozvoliti Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima da diskredituju nacionalno-kulturnu politiku Rusije. Potrebno je postaviti pouzdanu barijeru njihovim naporima da uvuku stanovništvo u ekstremističke aktivnosti, kao i nametanju i širenju ideja radikalniih verskih ubeđenja“, rekao je Patrušev na sastanku u Sevastopolju.

  Prema njegovom mišljenju, za suprotstavljanje tim težnjama potrebno je jačati među narodom osećaj jedinstva, suzbiti propagandu nacionalizma i verske sukobe.

  Takođe, predložio je da se „ne dopusti nepoštovanje u agresija prema predstavnicima bilo koje nacionalnosti i etničke pripadnosti“.

  Kako je rekao sekretar Saveta bezbednosti, posebnu pažnju treba posvetiti rizičnim grupama koje su naročito izložene uticaju radikalnih propovednika, „eliminisati formalizam u radu sa omladinom“, pokrenuti motivaciju ljudi na „svesno moralno ponašanje i poštovanje drugih kultura“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  ekstremizam, Rusi, uvlačenje, Amerika, optužba, Nikolaj Patrušev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga