04:32 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 220
  Pratite nas

  Ruski fond za direktne investicije (RFPI) i južnokorejske kompanije „Gl Rapha“ i „ABXIS“ postigli su dogovor o transferu tehnologije i proizvodnji ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Očekuje se da proizvodnja preparata u pogonima kompanije „ABXIS“ u Jonginu počne krajem aprila.

  Kompanija „Gl Rapha“ je u februaru ove godine formirala konzorcijum za proizvodnju ruske vakcine protiv virusa korona u Južnoj Koreji koji čini osam vodećih farmaceutskih kompanija.

  Sporazum RFPI, „Gl Rapha“ i „ABXIS“ je prvi trilateralni sporazum koji omogućava transfer tehnologije na kompaniju koja je deo konzorcijuma.

  „Južna Koreja je jedan od ključnih partnera u proizvodnji vakcine ‘Sputnjik Ve’. Zahvaljujući sporazumu očekujemo proširenje proizvodnih kapaciteta za proizvodnju vakcine u toj zemlji“, rekao je direktor RFPI Kiril Dmitrijev.

  U Rusiji su registrovane tri vakcine protiv virusa korona.

  Prvu od njih, „Sputnjik Ve“, razvio je Centar „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

  Vakcina je registrovana u skoro 60 zemalja sa ukupnom populacijom od oko tri milijarde ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

  Pročitajte još:

  Više o ruskoj vakcini „Sputnjik Ve“ možete saznati iz sledećeg priloga:

   

   

  Tagovi:
  proizvodnja, Sputnjik Ve, Južna Koreja, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga