03:24 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 610
  Pratite nas

  Posade lovaca-presretača MiG-31BM posebnog mešovitog vazduhoplovnog puka na severoistoku Rusije, u okviru kontrolne provere tokom zimskog perioda obuke, izvele su taktičke letačke vežbe nad Tihim okeanom.

  Tokom vežbi su razvili tehnike vazdušne borbe, presretanja i poraza vazdušnih ciljeva, kao i izbegavanje napada lovaca uslovnog neprijatelja.

  Piloti su poboljšali taktičke tehnike za vođenje bliske borbe u vazduhu, elemente manevrisanja sa velikim uglovima nagiba. Lansirali su rakete vazduh-vazduh na vazdušne ciljeve imitirajući avione „neprijatelja“.

  Posebna pažnja posvećena je tehnici pilotiranja upotrebom ofanzivnih i odbrambenih manevara na različitim visinama. Taktičke tehnike su se izvodile na velikim, malim i izuzetno malim visinama.

  Specifična karakteristika vežbi su bili zadaci presretanja i uništavanja vazdušnog cilja, koje su prvi put izveli mladi piloti eskadrile. Za njih su ove vežbe postale završna faza pripreme za dežurstvo u protivvazduhoplovnoj odbrani u zoni odgovornosti Tihookeanske flote.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  tihookeanska flota, MiG-31, ruski lovac
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga