01:01 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  12512
  Pratite nas

  Autor članka u američkom časopisu „Nešenal interest“ Boni Kristijan pozvao je Sjedinjene Američke Države da izbegavaju sukobe sa ruskom vojskom u Siriji i u istočnoj Evropi.

  Prema mišljenju eksperta, američki predsednik Džo Bajden bi trebalo da umanji rizike od oružanog konflikta sa Rusijom. S tim u vezi, autor članka predlaže Americi da se vrati Sporazumu o otvorenom nebu, kao i da povuče snage iz Sirije.

  „Iako američke i ruske snage zvanično ne ratuju u toj zemlji, činjenica da su blizu jedni drugih stvara neopravdani rizik“, piše autor.

  Kristijan je uveren da bi SAD trebalo da se „drže podalje“ od ruske vojske i u istočnoj Evropi, posebno u Ukrajini.

  Istovremeno, podsetio je da je Moskva povukla trupe sa rusko-ukrajinske granice. Međutim, kako je rekao, čak i da Rusija reši da poveća snage na istoku, to ne može da bude opravdanje za Ameriku da pokrene sukob.

  Prema njegovom mišljenju, američki interesi u tom regionu nisu dovoljno veliki da bi se SAD odlučile na takav korak.

  „Vitalni interesi uključuju bezbednost, suverenitet, teritorijalni integritet i položaj snaga Vašingtona“, navedeno je u materijalu.

  Čak i da Ukrajina potpuno uđe u sastav Rusije, malo je verovatno da će to uticati na bezbednost SAD, zaključio je autor.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  ruska vojska, Amerika
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga