05:55 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1343
  Pratite nas

  Ruski lovački avioni „MiG-35“ proširili su borbene sposobnosti, tačnije moći će da koriste bilo koje postojeće avionsko oružje, saopštio je direktor direkcije za programe MiG-29M, MiG-35 i lakog višenamenskog aviona ruske avionske korporacije „MiG“ Mušeg Balojan.

  „MiG-35 će moći da koristi čitav asortiman postojećeg avionskog oružja, uključujući perspektivne primerke“, rekao je Balojan.

  Zahvaljujući novim borbenim mogućnostima, dodaje on, taj avion je postao efikasan vazduhoplovni kompleks za sticanje nadmoći u vazduhu.

  „Sa stanovišta naoružanja i opremljenosti, MiG-35 u svemu nadmašuje svog prethodnika. Novi radar i optičko-lokaciona stanica, novi sistem za označavanje ciljeva koji je postavljen na kacigi, savremene rakete klase 'vazduh-vazduh' i 'vazduh-zemlja', veliki arsenal avionskih bombi kako slobodnog pada, tako i navođenih“, pojasnio je predstavnik korporacije.

  Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.

  Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  lovac, Rusija, MiG-35
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga