06:07 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 191
  Pratite nas

  Pregovori sa Nemačkom o kupovini vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) se nastavljaju, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

  Kako se navodi u komentaru predstavnika Fonda na telegram-kanalu proizvođača preparata, „vakcina Sputnjik Ve bi mogla biti isporučena Nemačkoj već u junu ove godine, ne na štetu isporukama drugim državama“.

  Ranije je list „Bilt“ nazvao sporazum sa Nemačkom o kupovini vakcine „u suštini mrtvim“, pošto na leto Rusija, navodno, ne može da isporuči vakcine, a kasnije ona više neće biti potrebna.

  Predstavnik Ruskog fonda za direktne investicije je naglasio da pisanje „Bilta“ nije tačno i da je „primer kampanje dezinformacijama koja ima za cilj da se ne dozvoli da ruska ili slična njoj vakcina uđe na evropsko i druga tržišta“.

  „U poslednje vreme list „Bilt“ je objavio više od 15 sličnih tekstova u kojima napadaju vakcinu Sputnjik Ve, sa netačnim činjenicama zasnovanim na informacijama iz anonimnih izvora“, saopštili su u fondu.

  Ruski fond za direktne investicije  poseduje informacije „o pokušaju velikih međunarodnih farmaceutskih kompanija i političkih krugova jednog broja država da izvrše pritisak na Evropsku agenciju za lekove kako bi sprečili da ruska vakcina uđe na evropsko tržište.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vakcina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga