05:48 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11251
  Pratite nas

  Federalna služba za plovidbu i hidrografiju odobrila je nastavak izgradnje gasovoda "Severni tok 2" u nemačkim vodama, navodi se u saopštenju resora.

  Kako se navodi, u pitanju su preostala dva kilometra u nemačkim vodama.

  Ministar energetike Aleksandar Novak je u intervjuu "Moskovskom komsomoljcu" saopštio da je "Severni tok 2" komercijalni projekat koji se realizuje zajedno sa evropskim partnerima.

  "Projekat realizuje, ne samo ruska strana, već konzorcijum najvećih evropskih kompanija koje su zainteresovane da se završi "Severni tok 2". To je klasični komercijalni projekat. Zato smatram da će projekat biti realizovan", rekao je on.

  Novak je dodao da je protekla hladna zima pokazala da je Evropi potreban ruski gas. Mogućnost, da u svakom trenutku može povećati obime isporuka gasa u Evropu.

  Ranije je organizacija „Nabu“ podnela tužbu protiv dozvole nemačkih vlasti za izgradnju cevovoda „Severni tok 2“. Ona se tiče nedovršenog dela gasovoda u isključivoj ekonomskoj zoni Nemačke. Prema navodima ekologa, cevovod „uništava stanište na morskom dnu na području većem od 16 fudbalskih terena – ukupna površina uticaja je preko deset puta veća“. Prema mišljenju specijalista organizacije, takvo mešanje u ekosistem „pre svega treba nadoknaditi kompenzacionim merama“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Nemačka, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga