10:17 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  292
  Pratite nas

  Velika Britanija kreće ka otvorenoj konfrontaciji sa Rusijom umesto da razvija dijalog, izjavio je direktor ruske spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.

  „Umesto da razvija dijalog, Velika Britanija se kreće ka otvorenoj konfrontaciji sa Rusijom. Nama je to tužno. Moramo priznati da ne možemo naći nikakvo racionalno objašnjenje za ovu, po našem mišljenju, kratkovidu politiku“, rekao je Nariškin u intervju za „Bi-Bi-Si“.

  Prema njegovom mišljenju, da bi se uspostavio dijalog između Moskve i Londona, neophodno je „da se udalji od uzajamnih neosnovanih optužbi“.

  „Smatramo da je saradnja između naših dveju zemalja u interesu jačanja stabilnosti i međunarodne bezbednosti jednostavno neophodna“, dodao je Nariškin.

  U martu je ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin rekao da Rusija i Velika Britanija nastavljaju da sarađuju u ekonomskim i kulturnim pitanjima, ali u političkom planu odnosi između zemalja su „praktično mrtvi“. Kelin je takođe dodao da britanske vlasti svojim postupcima ne ostavljaju prostora za politički dijalog.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Velika Britanija, Rusija, Sergej Nariškin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga