03:30 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 7110
  Pratite nas

  Ruska privreda se, bez obzira na poteškoće, postepeno obnavlja i prevazilazi posledice pandemije virusa korona, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. On je ukazao i na potrebu da se što veći broj građana vakciniše kako bi se smanjili rizici od širenja bolesti.

  „Ruska ekonomija se, bez obzira na sve teškoće, ipak postepeno oporavlja i prevazilazi posledice epidemije virusa korona. U periodu januar-mart ove godine BDP je za svega jedan odsto niži nego u periodu prošle godine koji je prethodio krizi“, rekao je Putin na sednici o ekonomskim pitanjima.

  Putin je upozorio da i u ruskoj i u svetskoj ekonomiji i dalje postoje faktori nestabilnosti i da je, imajući to u vidu, neophodno stalno „opipavati puls“.

  ​U tom kontekstu je govorio i o potrebi da se smanjuju rizici širenja virusa i formiranja kolektivnog imuniteta vakcinacijom koja bi obuhvatila što veći broj stanovnika Rusije.

  Putin, međutim, smatra da uvođenje obavezne vakcinacije nije svrsishodno.

  ​„Znam da postoje različita mišljenja po pitanju uvođenja obavezne vakcinacije protiv virusa korona. Želim još jednom da iznesem svoj stav. Prema mom mišljenju, nije svrsishodno i ne treba uvoditi obaveznu vakcinaciju“, rekao je ruski predsednik na sednici. Građani sami moraju da shvate da je to potrebno, dodao je on.

  Predsednik je apelovao na sugrađane da se vakcinišu, ističići da je ruski preparat pouzdan i bezbedan i da ima milionsku primenu, kao i da bi  ljudi treba da formiraju svoje mišljenje verujući u stručni stav lekara.

  Podsetimo, i ruski predsednik se vakcinisao.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vakcinacija, pandemija, privreda, Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga