02:01 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 842
  Pratite nas

  Politika Evropske unije, zasnovana na „držanju slova“ Rusiji, nikada nije funkcionisala niti će u budućnosti funkcionisati, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

  „Politika unilateralnog 'držanja slova', koju je je Brisel iz nekog razloga video kao izlaz iz trenunutne situacije, ne funkcioniše, niti je funkcionisala. Zbog čega bi trebalo da zaživi u budućnosti?“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 24“.

  S tim u vezi, portparolka je ukazala na činjenicu da u evropskim integracionim strukturama postoji zamena instinskih ciljeva i zadataka.

  „Umesto tih ciljeva koji su bili na dnevnom redu EU, Saveta Evrope i OEBS-a, sve više osećamo NATO agendu koja ne napušta parole same Alijanse i sada prelazi u te organizacije kao ideologija“, objasnila je ona.

  Prema njenim rečima, u trenutku je kada „savremenom svetu potrebno spajanje integracionih procesa, na evropskom kontinentu, koji bi trebalo da bude primer integracije što je ranije i bio, sada se podižu nove linije razdvajanja“.

  Istovremeno, predložila je da se ne traži krivac, već način da se reše nagomilani problemi.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  politika, Rusija, Brisel, Marija Zaharova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga