15:12 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 110
  Pratite nas

  Ruski fond za direktne investicije, suvereni fond Bahreina „Mumtalakat“ i „Binofarm grupa“ dogovorili su se o izgradnji fabrike za proizvodnju vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Bahreinu.

  „Ruski fond, ‘Mumtalakat holding’ i ‘Binofarm grupa’ (deo AFK ‘Sistema’ ) potpisali su ugovor za izgradnju pogona za proizvodnju ruske vakcine ‘Sputnjik Ve’ u Kraljevini Bahrein, čija će proizvodnja biti isporučivana na tržišta Bliskog istoka i Severne Afrike“, navodi se u saopštenju Fonda.

  Ugovor je potpisan na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

  ​Ruski fond za direktne investicije i „Mumtalakat“ su 2014. godine potpisali sporazum o partnerstvu za jačanje ekonomske i investicione saradnje između Rusije i Bahreina. „Mumtalakat“ automatski investira sa Ruskim fondom u sve projekte.

  „Zajedno sa ‘Mumtalakatom’ uspešno realizujemo zajednički investicioni program, saradnja naših organizacija je duga i plodna. Zadovoljstvo nam je što smo proširili naše partnerstvo za otvaranje preduzeća u Bahreinu za proizvodnju ‘Sputnjika V’, prve na svetu registrovane vakcine protiv virusa korona“, rekao je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

  Dmitrijev je podsetio je da je „Sputnjik Ve“ u februaru uključen u nacionalni portfolio vakcina Bahreina i uspešno se koristi za zaštitu stanovništva od virusa korona.

  „Lokalizacija proizvodnje omogućiće da se povećaju naši kapaciteti za međunarodnu proizvodnju preparata i pomoći drugim zemljama u regionu da spreče širenje virusa korona“, ​​naglasio je on.

  Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se ove godine od 2. do 5. juna u direktnom formatu. Medijski partner Foruma je novinska agencija „Rusija sevodnja“.

  Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

  Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana je u 70 zemalja sa ukupnom populacijom većom od 3,2 milijarde. Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Bahrein, Sputnjik V, vakcina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga