00:54 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Fudbal
  Preuzmite kraći link
  1361
  Pratite nas

  Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, osuđen na zatvorsku kaznu, već danima iz izgnanstva u Hercegovini upućuje otrovne strelice prema hrvatskom pravosuđu, izdvajajući sudije za koje tvrdi da su korumpirani.

  Mamić je na društvenim mrežama objavio fotografije iz druženja sa sudijama koji su mu sudili, Zvonkom Vekićem i Darkom Krušlinom.

  Uz njih, Mamić poziva još nekoliko visokih funkcionera hrvatskog sudstva da podnesu ostavke, ističući da će objaviti i kompromitujući materijal u vezi sa njima.

  Advokat Anto Nobilo za Indeks kaže da je isplivalo neprimereno ponašanje sudija, ali ne govori da postoje elementi korupcije.

  „To su neprimerene veze sudija i okrivljenih. To je signal bolesti pravosuđa i različitog statusa nekih okrivljenih u odnosu na sirotinju kojoj se sudi kao na pokretnoj traci“, istakao je Nobilo.

  Tim povodom se oglasio i Krušlin, koga je Mamić optužio za korupciju.

  „Dugo smo razgovarali o mom predmetu, u jednom trenutku sam skinuo svoj sat i stavio na njegovu ruku. On je sa mojim poklonom otišao u Osijek. Svemu je prisustvovao i privrednik Drago Tadić, celo vreme je sedeo sa nama i pio“, istakao je Mamić.

  Krušlin je naveo da se – „popilo“.

  „Kada sam postao svestan da mi je Mamićev sat ostao na ruci, odlučio sam da vratim taj nedozvoljeni poklon“, istakao je Krušlin.

  Mamić je optužio sudije da su u njegovu čast pevali pesmu „Ne može nam niko ništa“, posle izricanja prvostepene presude, a javnosti je prezentovao i da je Krušlin bio njegov gost u svečanoj loži stadiona Maksimir u Zagrebu.

  Zbog svega je reagovao i predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

  „Sad se vidi šta se dešavalo. Neko za to treba da odgovara. Istina je da nema Mamića da ne bismo pričalo o svemu. Napravio je mnogo za hrvatski fudbal, ali sam pao, sam se ubio“, rekao je Milanović.

  ► Srbi srušili Dortmund, Vlahović rešeta, a gol sezone delo je fudbalera Bačke /video/

  ► Kosanović za Sputnjik: Srbija živi u fikciji /video/

  ► Kolarov progovorio o „izdaji“ Srbije

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga