02:31 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Fudbal
  Preuzmite kraći link
  0 412
  Pratite nas

  Marina Granovska, Ruskinja koja upravlja sistemom Fudbalskog kluba Čelsi u odsustvu Romana Abramoviča, iz godine u godinu potvrđuje svoje sjajne menadžerske sposobnosti, a na njih nije ostao imun ni prvi čovek Bajerna, najveće mašinerije svetskog fudbala, Karl Hajnc Rumenige.

  Čelsi je protekle godine, obeležene prekidom sezone zbog pandemije virusa korona, poslovao „u plusu“ i od 30. juna 2019. do 30. juna 2020. godine je zaradio 32,5 miliona funti, što je neverovatno dostignuće u datim okolnostima.

  Rumenige je naveo da je njegov klub beležio između 3,5 i 4,3 miliona funti gubitka za svaku utakmicu odigranu bez publike na stadionu „Alijanc arena“, a potom je apostrofirao Čelsi kao primer dobrog poslovanja.

  „Možda su dva ili tri kluba uspela da se snađu u kriznom periodu. Čelsijev saldo je veoma pozitivan, Marina je uradila veoma, veoma dobar posao. Siguran sam i da na kraju aktuelne takmičarske godine nećemo imati mnogo klubova sa pozitivnim odnosom uloženog i zarađenog novca“, istakao je Rumenige.

  Nemac je rekao i da većina klubova govori o smanjivanju budžeta za plate fudbalera, što se odnosi i na Bajern.

  „Iznosi transfera su pali i za 50 odsto, što je dobro, ali plate nisu ujednačene prema tome. Nailazimo na otpor igrača i agenata u vezi sa tim. Biće zanimljivo na tržištu. Moraćemo da se oslonimo na to da će igrači i agenti shvatiti situaciju. Cela fudbalska industrija je pogođena pandemijom“, naveo je Rumenige.

  On je dodao i da žarko želi da vidi koji klub će do kraja sezone uspeti da iznenadi i da ostvari bolje rezultate od očekivanih, uzevši u obzir okolnosti.

  „To je izazov čak i za nas. Posle jedne godine bez publike, veći klubovi su na ogromnom udaru finansijske krize“, rekao je Rumenige.

  A što se Marine Granovske tiče, ona je kao glavni pregovarač u Abramovičevim poslovima stekla status „čelične dame“ svetskog fudbala, a proteklog leta je dogovorila transfere koji su iznosili više od 200 miliona funti.

  ► Srbin je „mašinovođa“ Lokomotive koja tutnji Rusijom!

  ► Roman je bacio milione na Baskijca, ali je zamenu za legendu našao u golmanu odanom korenima

  ► Knežević „vrele krvi“ je izabrao pravi put, a za Sputnjik kaže: „Zauvek uz Srbiju!“

  Tagovi:
  Marina Granovskaja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga