04:17 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Fudbal
  Preuzmite kraći link
  0 62
  Pratite nas

  Hames Rodriges je 2014. godine briljantnim partijama na Svetskom prvenstvu u fudbalu upisao svoje ime na fudbalsku mapu i obezbedio transfer vredan 75 miliona evra u slavni Real Madrid. Šest godina kasnije otišao je iz Španije – za „nula“?!

  To je bar objašnjenje Real Madrida na zahtev Rodrigesovih bivših klubova Envigada i Banfilda za deo kolača od prelaska reprezentativca Kolumbije u engleski Everton.

  Sa vrednošću od tridesetak miliona evra na tržištu, Rodriges je trebalo da bude „debelo“ plaćen za prelazak na novo radno mesto, a finansijskoj injekciji su se nadali klubovi iz njegove domovine, na osnovu principa solidarnosti i preraspodele novca koji je ustanovila FIFA.

  Ipak, Envigado i Banfild su ostali praznih ruku jer je Rodriges iz Reala u Everton otišao bez obeštećenja, što je neverovatno s obzirom na to da je Kolumbijac igrač sa ozbiljnim renomeom i velikim fudbalskim kvalitetom.

  FIFA je potvrdila da Everton nije izdvojio ni evro za angažovanje Rodrigesa, nakon što je žalbu poslala uprava Envigada.

  „Bili smo pomalo izgubljeni u ovoj priči. Odgovorili su nam da je transfer zaista bio besplatan. Rodriges je jedan od najcenjenijih fudbalera u Evropi i nedavno je postigao stoti pogodak u Evropi, što nije nešto što svako može da uradi. Ali, za njih je on igrač koji može da ide za džabe“, rekao je predsednik klub Ramiro Ruis.

  Razočarani Kolumbijci će ostati bez novca, koji je više nego potreban malim klubovima, naročito u aktuelnim vremenima teških ekonomskih posledica pandemije, ali su veliki odlučili da se ne bave time i da urade stvari „ispod žita“ – samo na ličnu korist.

  Čizma više nije crno-bela

  Uskrs je uvek Uskrs, lopta je uvek lopta, ali – ljudi nisu uvek ljudi

  Japanac pobegao iz Partizana na Uskrs

  Tagovi:
  FK Everton, Real Madrid
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga