05:53 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Fudbal
  Preuzmite kraći link
  UEFA protiv Superlige (37)
  0 01
  Pratite nas

  Florentino Peres, predsednik Real Madrida, izgubio je parnicu protiv La Lige u kojoj je potraživao 24 miliona evra na konto prihoda od televizijskih prava, te je sada spreman da pred madridskim Pokrajinskim sudom potraži „pravdu“ za svoj klub.

  Najglasniji zagovornik ideje o Superligi Evrope čiji klub još uvek nije izašao iz za sada propalog projekta najbogatijih klubova starog kontinenta, teška vremena za Real Madrid pokušao je da prekrati sa 24 miliona evra koje je pred madridskim Prekršajnim sudom zahtevao od španske lige za prihode od TV prenosa.

  Kraljevski klub je od suda tražio da se uloga La Lige svede na formalni supervizorski angažman i upravljanje u odabiru operatera. Peres je tražio i da se ospore godišnji računi za sezonu 2018/2019, zahtevajući od Primere 24 miliona evra tešku kompenzaciju.

  Ali sud je u potpunosti odbacio tužbu Real Madrida oslobađajući La Ligu potraživanja kraljevskog kluba, kom je izričito nametnuto plaćanje troškova parnice.

  Sud takođe smatra da La Liga ima pravo na komercijalno upravljanje audiovizuelnim pravima i obavezu koja podrazumeva da garantuje optimalno upravljanje i investicije, sa ciljem dobijanja što većeg ekonomskog povrata od komercijalizacije audiovizuelnih prava.

  Kako prenose španski mediji, ovaj slučaj još uvek nije zatvoren, zbog toga što Florentino Peres ima mogućnost žalbe pred Pokrajinskim sudom Madrida.

  Slovenca su Rus i Britanci podigli iz pepela, a on sada – preti

  Razlog za „revoluciju“ – čuvena replika iz filma Emira Kusturice

  Romanov Nemac ne želi pomoć od besne UEFA protiv odmetnutog „Kralja“

  Tema:
  UEFA protiv Superlige (37)
  Tagovi:
  tužba, Real Madrid
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga