15:10 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Fudbal
  Preuzmite kraći link
  0 1386
  Pratite nas

  Robson Oliveira, brazilski vozač koji je radio pri ruskom fudbalskom klubu Spartak iz Moskve, zahvalio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji je potpisao njegovo pomilovanje i dozvolio povratak u domovinu.

  Oliveira je 2019. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog posedovanja metadona, što je supstanca koja je ilegalna u Rusiji.

  On je govorio da je to lek za kolegu, da nije znao da je ilegalno u Rusiji, s obzirom na to da je metadon legalan u Brazilu.

  Njega je na aerodromu u Rio de Žaneiru dočekao predsednik Brazila Žair Bolsonaro, koji je potvrdio da je bio u kontaktu sa Putinom.

  „Posle dugih pregovora Vlada Rusije je objavila puštanje Oliveire na slobodu, koji je u Moskvi bio zaposlen kao vozač fudbalera Fernanda. On je proveo dve godine u zatvoru, a posle puštanja šaljemo zahvalnost predsedniku Putinu, ruskom ambasadoru u Brazilu i našem ambasadoru u Rusiji“, naveo je Bolsonaro.

  On je dalje objasnio kako je tekao proces.

  „Razgovarao sam sa Putinom, on je želeo da priča sa ambasadorom i mogao je da potpiše pomilovanje samo posle presude. Javno se zahvaljujem Putinu i Vladi Rusije za potpisivanje pomilovanja, što je velika stvar za sve Brazilce“, istakao je Bolsonaro.

  Na aerodromu je govorio i Oliveira.

  „Želim da se zahvalim fudbalerima koji su govorili u moje ime. Želim da se zahvalim predsedniku Bolsonaru koji mi je samoinicijativno pomogao i želim da se zahvalim predsedniku Vladimiru Putinu“, rekao je Oliveira.

  On je potom istakao da mu je žao što dve godine nije mogao da prati utakmice svog omiljenog kluba, Flamenga iz Brazila, ali je dodao i da jedva čeka da se ponovo nađe na tribinama fudbalskih stadiona. 

  ​► Tresla se gora – rodila se nada za „Kralja“!

  ► Pola čovek, pola Liga Evrope – Emeri!

  ► Predsedniku Kraljeva propao projekat Superliga, pa se obratio sudu

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga