20:24 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Košarka
  Preuzmite kraći link
  0 40
  Pratite nas

  U petak, 5. marta, održana je komemoracija Milenku Savoviću, legendi Košarkaškog kluba Partizan i srpske košarke.

  Savović je preminuo u ponedeljak, u 61. godini života, od posledica izazvanih virusom korona.

  U petak je održana komemoracija „Svetom Savi“ na kojoj su, pored ostalih, bili Željko Obradović, Vlade Divac, Goran Grbović, Mlađan Šilobad, Ivica Dačić...

  Obradović i Savović su krenuli da se druže 1978. godine, kada su zajedno igrali u juniorskoj reprezentaciji Jugoslavije.

  „Odmah je nešto kliknulo između nas da smo postali praktično nerazdvojni i da je to prijateljstvo trajalo sve ove godine. Najbitnije je bilo da smo jedan drugog uvek razumeli, da smo pomagali jedan drugom“, počeo je emotivno obraćanje trofejni stručnjak.

  Obradović se prisetio druženja sa Bogdanom Diklićem i Savovićem, pa se prisetio i nekih od najlepših momenata.

  Željka su tada zvali Crvle, jer je bio najmanji, Diklića Ćora, zbog naočara, a Savovića...

  „Savi smo uvek govorili da nije normalan, jer da je normalan ne bi bio 2.10 (visok). Kako može čovek toliki da bude?“, izjavio je Obradović i nastavio:

  „Gde god smo se pojavljivali u tom trenutku, Sava je privlačio pažnju, upravo zbog njegovog izgleda. Čovek od 2.10, prav ko strela, lep, a bogami umeo je i da priča lepo i ostavlja utisak na žensku populaciju...“.

  Javnosti se obratio i Vlade Divac.

  „Ja sam imao sreću da mi, kao mladom igraču, na neki način mentor bude Sava. Dolazeći u Partizan 1986. godine, imao sam partnera koj ime je naučio dosta stvari. Bio mi je i cimer te prve godine, tako da sam imao pravog mentora da naučim – ne samo o košarci, već i o životu.

  Sava je bio intelektualac van terena, upoznao me je i sa Beogradom i veoma sam mu zahvalan na svim tim godinama koje sam proveo sa njim“.

  O Savoviću je govorio i Goran Grbović.

  „On je bio ekstraordinaran. Čista avangarda. On je sve razumeo, imao je taj... ne mogu da kažem paralelan svet, ali, istovremeno, košarci je bio potpuno predan, tačan i jednostavan. Ali, imao je i drugu stranu, gde je bio potpuno okrenut toj avangardnoj umetnosti, to jest ne samo umetnosti, nego svemu i svačemu“, rekao je Grbović.

  „On je rođen da bude idol – i to je i bio. Idol svih nas“, dodao je on.

  Javnosti se obratio i trenutni predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović.

  „Izgubili smo velikog čoveka, velikog partizanovca, čoveka koji je bio jedna od najvećih legendi KK Partizan, što i dokazuje današnji dan, gde smo se svi zajedno skupili – i bivši predsednici, i bivši sportski radnici i najveće legende“, kazao je Obradović.

  Celu komemoraciju Milenku Savoviću pogledajte na priloženom video-snimku:

  Srbija dobija novu veliku zvezdu – ima samo 20 godina, a igra „kao mator“ /video/

  Trinkijeri traži novac od Partizana i stiže na megdan Zvezdi

  Kakve veze domaći paradajz ima sa Nikolom Kalinićem? /video/

  Tagovi:
  Milenko Savović, KK Partizan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga