12:25 25 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Tenis
  Preuzmite kraći link
  71732
  Pratite nas

  Novak Đoković, najbolji teniser sveta, na čelu sa svojom Fondacijom, donirao je Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“ najsavremeniji Canon CT aparat koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata.

  Najbolji teniser sveta Novak Đoković lično je predao skener vrednosti 210.000 evra i zahvalio se zdravstvenim radnicima.

  „Svesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas. Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije“, rekao je Đoković.

  „Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener, ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije”, dodao je.

  Direktor Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ profesor dr Vladimir Đukić izrazio je veliku zahvalnost na nabavci vredne medicinske opreme.

  „U ime Kliničko-bolničkog centra 'Dr Dragiša Mišović' zahvaljujem se Fondaciji Novak Đoković i njegovoj porodici. Zahvaljujem se Novaku na ovoj divnoj mašini koja će budućim pacijentima, kada ovo zlo od korone prođe, dati šansu da se kvalitetno onkološki leče. Da pacijenti na ginekologiji i urologiji dobiju najbolju moguću preoperativnu dijagnostiku. U ovom momentu, tokom korone, mi ćemo imati mogućnost da pacijente koji su intubirani, koji su na aparatima za veštačku ventilaciju spustimo bezbedno ovde i oni će za 15 sekundi imati veoma preciznu i dobru dijagnostiku pluća, a i drugih organskih sistema, jer ovaj aparat može da radi i vaskularnu dijagnostiku i  druge dijagnostike, što je značajno kod COVIDA-19, jer ne napada samo pluća. Mnogo više od ovog aparata nama znači Novakov dolazak, jer je on personifikacija dobre, uspešne i zdrave Srbije. Novak je simbol borbe i pobede dobrog nad zlim, sreće nad nesrećom, hrabrosti nad kukavičlukom. Novakov dolazak ovde i njegovog oca Srđana, nama mnogo više znači, jer u ovoj borbi, pored hrabrosti koju imamo, treba nam i ta energija, taj pobednički mentalitet, koji svima nama Srbima nedostaje“, izjavio je profesor Đukić.

  Novak Đoković, donacija Srbiji
  © Foto : Fondacija Novak Đoković
  Novak Đoković, donacija Srbiji

  Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar zahvalio se Novaku Đokoviću na svemu što čini za svoju zemlju.

  „U ime građana Srbije bih se i ovom prilikom zahvalio Novaku i Jeleni, i njihovoj Fondaciji jer su zaista od početka ove krize učinili mnogo kako bismo lakše prebrodili posledice pandemije. Država Srbija je samo u poslednjih pet godina uložila u razvoj zdravstvenog sistema, u izgradnju bolnica i nabavku opreme, više nego prethodnih nekoliko decenija. Ali koliko god da ulažemo, pomoć i podrška društveno odgovornih pojedinaca ili kompanija, uvek je dobrodošla. Hvala Novaku što je uvek tu, uz svoj narod, i što se zajedno borimo protiv opakog virusa“, istakao je Lončar.

  Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković istakla je da su na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, osnivači Fondacije Novak Đoković, Novak i Jelena Đoković, donirali milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

  Skener najnovije generacije
  © Foto : Fondacija Novak Đoković
  Skener najnovije generacije

  „Mi smo se drage volje priključili zajedno sa fizičkim licima, kompanijama i svima onima koji su imali dobru volju i poverenje da takođe doprinesu u ovoj borbi sa COVIDOM-19. Ono što je važno istaći jeste da smo se trudili da pomognemo celoj Srbiji, ne samo Beogradu, mada je Beograd nažalost najugroženiji i najteže kliničke slike viđamo ovde. Trudili smo se da pomognemo i Kosovskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Ćupriji, Novom Pazaru i svuda gde je bilo potrebno. Bitno je da istaknem i da je ovaj skener pažljivo biran, bili smo u dosluhu sa lekarima, slušali njihove savete i kupili skener koji je na našem tržištu u ovom trenutku sigurno najbolji po preporuci profesora Đukića. Drago nam je i srećni smo što imamo mogućnost da kao Fondacija pomognemo u ovim teškim trenucima, a i imamo sreću da imamo takvog osnivača i njegovu porodicu koji su oduvek bili tu kada je teško za Srbiju“, izjavila je Kremić.

  Fondacija Novak Đoković je od početka zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19 obezbedila značajan kontingent medicinske opreme. Do sada je uručeno 12 respiratora i 54 klinička monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi.

  Fondacija je donirala i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme. Takođe, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za Siemens skener sa svom dodatnom opremom, a Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj doniran je aparat za dezinfekciju površina. Fondacija je nedavno Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručila mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi.

  ​► Bivši šef ATP-a o Novakovoj organizaciji: Nije prvi put

  ​► Srbija brani titulu prvaka sveta, Australijan open pomeren!

  ​► Viktor Troicki imenovan za selektora Srbije

  Tagovi:
  Novak Đoković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga