04:22 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Tenis
  Preuzmite kraći link
  21151
  Pratite nas

  Najbolji teniser sveta može da se pohvali brojnim trofejima, ali i nekim priznanjima koje samo retki dočekaju za života, a ovaj put dobio je zaista veliko priznanje.

  Naime, u 2021. godinu opština Klokot, koja se nalazi na Kosovu i Metohiji, zakoračila je uz - ulicu Novaka Đokovića.

  Tablu sa tim nazivom su meštani postavili na ulazu u selo Grnčar još 2015, ali ona je bila, prosto, odraz ljubavi prema najboljem igraču „belog sporta“. U međuvremenu je ta „odluka“ i ozvaničena glasanjem nadležnih.

  Meštani su podneli zahtev skupštini opštine da usvoji njihov predlog, a tu ideju su podržali i opštinska komisija, kao i albanski odbornici.

  „Sama komisija je bila multietnička, bili su tu i albanski odbornici i albanski predstavnici sela, tako da su oni na terenu odradili posao sa građanima, identifikovali nazive ulica na teritoriji opštine. Tačno 72 naslova je bilo i takvi naslovi jednoglasnim usvajanjem dobili su jednu finalnu odluku“, otkrio je Dragiša Kojić iz opštine Klokot, a preneo „Glas javnosti“.

  Inače, opštinu Klokot, formiranu po „Zakonu o administrativnim granicama“ koji je proglasila skupština tzv. Republike Kosovo - Vlada Republike Srbije ne priznaje, već tu teritoriju smatra delom opštine Vitina, kako se to i navodi o Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije iz 2007. godine.

  U Klokotu, koji obuhvata i Vrbovac, Grnčar i Mogilu, prema popisu iz 2011. godine živi 53% stanovnika albanskog porekla, a 46% srpskog.

  O povezanosti porodice Đoković sa Kosovom i Metohijom nedavno je govorio Novakov otac Srđan.

  Novak se obratio na proslavi u Beogradu: Kidam živce i vama i sebi, ali tako je slađe /video/

  Medvedev studira Đokovića: „Pokazuje da mu nije ispran mozak“ /foto/

  Pokušali su da „nameste“ Đokovića, ali je Nadal odbio provokaciju

  Tagovi:
  KiM, ulica, Novak Đoković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga