00:53 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Tenis
  Preuzmite kraći link
  21598
  Pratite nas

  Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da po završetku igračke karijere želi da se posveti akademskom obrazovanju, ali je dodao i da ne želi da se bavi politikom, bar onakvom kakva je danas.

  Srpski teniser je za italijanski „Spekio“ istakao da želi da dobije barem diplomu osnovnih studija.

  „To što nisam uspeo da uradim to kao mladić me rastužuje, iako sam veoma zahvalan za sve što sam imao. Na kraju dana, fakultet ne postoji samo za decu, može da se ide na predavanja i posle 40. godine. To je kuća znanja, a ja sam veoma radoznao. Tema koja me najviše zanima je svakako zdravlje, veoma široko polje. Ali, želim da studiram antičke civilizacije i arheologiju. U ovom periodu želim da razumem ono šta može da me najviše zanima. Danas, možete mnogo toga da uradite onlajn, što je možda i najbolja opcija za mene jer sam teniser i tata“, naveo je Đoković.

  Mnogi u Novaku vide potencijalnu političku ličnost za naredni period, ali...

  „Već sam bio uključen u politiku, u tenisu. Borio sam se deset godina da se igračima da pravo glasa i video sam da je politika čudan svet, što mi se nikako ne dopada. Prljav sistem. Nisam za to što vidimo u gotovo svim modernim zemljama, u našoj takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Više od politike, oni mi se čine kao interesi korporacija. Nisam spreman da pričam o politici, ali kao neutralni posmatrač moram da kažem da smo izgubili pravu demokratiju godinama ranije. Današnja privreda znači mnogo više, partizanski interes, ne nalazim sebe u tome. Ako mi srce ne bude reklo da mogu pozitivno da utičem na ljude, to neću raditi. Ali moja budućnost je otvorena za sve.  Sigurno ću podržati moju zemlju i izvan terena, osećam se blizak Srbiji i imam interese i van sporta“, rekao je Đoković.

  O politici i odnosu prema Novaku nedavno je za Sputnjik sport govorio njegov otac Srđan Đoković.

  ► Na šta je sve Nadal spreman kako bi parirao Đokoviću?

  ► Rođen je u Minhenu, ali je izabrao Srbiju – i za njega garantuje Novak Đoković

  ► Đoković: Sve bih pozvao u Srbiju, da vide naše najveće bogatstvo /video/

  Tagovi:
  Novak Đoković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga