21:47 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  0 17
  Pratite nas

  Nekadašnjem voditelju i portparolu PTJ Radomiru Počuči, koji je pristupio ustanicima u Ukrajini i koji je zarobljen, na osnovu dokaza preti streljanje.

  To mu je rekao Dejan Berić, srpski dobrovoljac na ratištu u istočnoj Ukrajini, koji je objavio snimak uhapšenog Radomira Počuče i uhapšenog Vladimira Stanića, prenosi B92.

  Počuča i Stanić su u Donjecku uhapšeni pod optužbom da su planirali atentat na dvojicu Srba.

  Počuča na snimku govori da želi da se objave svi dokazi o njegovom hapšenju i da je došao sa časnim namerama u LNR.

  On je ispričao hronologiju svog dolaska u jedinicu Nikole Perovića, Francuza srpskog porekla, kao i stvaranja takozvanog Srpskog husarskog puka.

  Počuča kaže da je u tom puku vladala nedisciplina i samovolja, kao i da je većina ljudi bila bez borbenog iskustva. Počuča je rekao da je pre hapšenja planirao da ode iz Novorusije razočaran svađama među Srbima. Rekao je da je kriv samo zbog toga što je verovao ljudima i ni za šta više.

  Prema njegovim tvrdnjama komandant njihove grupe je bio izvesni Dragon čije je uklanjanje, ali ne i likvidaciju, Goran Gerovac naručio.

  Počuča je ponovio da nije bila naređena bilo čija likvidacija i naglašava da očekuje suđenje na osnovu dokaza.

  Stanić na snimku govori da je došao sa pričom Gorana Gerovca da skloni Dejana Berića, odnosno Dekija Snajpera, kao i kapetana Srpskog husarskog puka“.

  Na pitanje Berića šta je mislio pod tim skloniti, Stanić je odgovorio da je trebalo da ih likvidiraju, da bi oni preuzeli puk.

  Stanić je ponovio da je samo Gerovac zahtevao likvidaciju dvojice Srba, kao i da niko iz Srbije nije umešan u to, i optužio ga je za laž i manipulaciju.

  On je priznao da je u Ukrajinu doputovao sa falsifikovanim srpskim pasošem. Dodao je da se kaje i da mu je žao.

  Berić pred kraj snimka kaže da ne želi da se Srbima tamo bilo šta loše desi i naglasio je da ih Rusi nisu ispitivali samo zato što jako loše govore ruski, kao i da se nada da će ih „samo isporučiti negde, a ne ono što su planirali“, misleći na njihovo streljanje.

   

  Tagovi:
  Radomir Počuča, hapšenje, Radomir Počuča
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga