01:19 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  0 02
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović, da je cilj Vlade da podigne nivo medijskih sloboda na nivo koji je relevantan u svim zemljama Zapadne Evrope i izrazio spremnost da prihvati savete i predloge OEBS-a za unapređenje stanja u medijima.

  Vlada Srbije donela je niz zakona u cilju jačanja slobode i nezavisnosti medija, što je i bio jedan od prioriteta ove Vlade prilikom njenog formiranja, rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju izdatom nakon sastanka.

  Tema susreta bilo je poštovanje slobode medija, zaštita bezbednosti novinara, kao i zaštita slobodnog izražavanja uopšte.

  Predstavnica OEBS-a Dunja Mijatović izrazila je zadovoljstvo podrškom koju dobija u toku predsedavanja Srbije OEBS-om i istakla da je saradnja i komunikacija sa Vladom Srbije na visokom nivou.

  Ona je pozdravila usvajanje novih medijskih zakona i čvrstu rešenost srpske Vlade da sprovede reforme u oblasti medija i istovremeno naglasila da Srbija može da bude primer za zemlje u regionu u smislu uvođenja dobre evropske prakse.

  Bićemo vaši partneri. Želim da ovaj region ide napred, a to bez slobode medija nećemo postići. To je moj jedini cilj, zaključila je Dunja Mijatović i dodala da je potvrđivanje optužnice u slučaju Slavka Ćuruvije važan primer za Srbiju i region.

  Ona je, takođe, pohvalila spremnost srpskog premijera da se država uključi u rešavanje problema bezbednosti novinarke Brankice Stanković.

  Tagovi:
  medijski zakoni, OEBS, Dunja Mijatović, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga