15:38 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  0 01
  Pratite nas

  Mladić koji je sinoć u policijskoj stanici u severnoj Kosovskoj Mitrovici prijavljen kao nestao nije još pronađen, a slučaj nema veze sa incidentima koji su se dogodili u gradu prethodnih dana.

  Regionalni komandir Kosovske policijske službe (KPS) za sever Kosova Željko Bojić rekao je da nije tačna informacija da je pronađeno telo albanskog mladića i dodao da će potraga biti nastavljena sve dok uslovi to dozvoljavaju.

  „Operativni rad na rasvetljavanju ovog događaja je u toku“, rekao je Bojić agenciji Beta i dodao da su uzete izjave od lica koja mogu da pomognu u tome.

  Zamenik direktora Policije Kosova za sever Besim Hoti, danas je potvrdio prijavu nestanka 17-godišnjaka sa prezimenom Aljuši, i prištinskim medijima izjavio da je Aljuši "posle izvršene krađe" bežao prema reci Ibar gde je pronađeno njegovo telo.

  Hoti je izjavio da slučaj nema nikakve veze sa poslednjim incidentima na severu Mitrovice.

  "Apsolutno ne, nema veze sa poslednjim incidentima", rekao je Hoti za radio Slobodna Evropa, a prenosi Beta.

  Objašnjavajući svoju izjavu da je mladić po prezimenu Aljuši bežao posle pokušaja krađe, Hoti je rekao da imaju izjavu svedoka koji je bio sa njim.

  "Bili su zajedno sa ciljem izvršenja krađe i posle toga su bežali u pravcu Ibra", rekao je Hoti.

  U međuvremenu, komandant Kfora, italijanski general Frančesko Paolo Filjuolo, danas je ovlastio jedinicu ronilaca Bezbednosnih snaga Kosova da bude deo operacija potrage za mladićem albanske nacionalnosti, čiji je nestanak prijavljen u noći između petka i subote.

  Prema saopštenju Kfora, odobrenje je izdato nakon zahteva šefa operative policije Kosova za Sever, koje je dostavljeno preko Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, a po nalogu dežurnog tužioca.

  „Regionalna policija Kosova na severu će biti odgovorna za koordinaciju ove aktivnosti, zajedno sa jedinicom ronilaca BSK i predstavnicima Kfora. BSK će podići privremeni centar ronjenja na južnom delu reke, pošto Kfor trenutno nema kapacitet ronilaca na Kosovu. Današnja humanitarna aktivnost je slična aktivnosti koja je ostvarena u julu prošle godine, kada je komandant Kfora ovlastio jedinice BSK da deluju u jezeru Gazivodi, u opštini Zubin Potok“, kaže se u saopštenju Kfora.

  Tagovi:
  incident, mladić, Besim Hoti, Ibar, Kosovska Mitrovica, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga