08:33 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  0 05
  Pratite nas

  Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Redža izjavio je da bi događaji identični kao u Kumanovu mogli da se ponove na Kosovu.

  „Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu“, rekao je Redža ne navodeći nikakve detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obaveštene kosovske institucije.

  On je dodao i da trenutno radi na jednom teškom slučaju za „koji se očekuje da će se desiti“, ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i da će Kosovo sprečiti svako krivično delo.

  „Slučaj koji se priprema na Kosovu nije povezan sa slučajem u Makedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovo se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo“, rekao je tužilac specijalnog tužilastva Kosova Ali Redža. 

  Skoplje, protest
  © AFP 2021 / ROBERT ATANASOVSKI

  Osim toga, Redža je naveo da mu je od rodbine ubijenih u Kumanovu stiglo devet zahteva da se ponovi obdukcija jer, kako navode, ne veruju u objektivnost makedonskiih institucija.

  „Svi su oni predali zahtev da se da nalog odeljenju zdravstva da se obudkcija ponovi, jer sumnjaju u objektivnost nalaza“, rekao je Redža u intervjuu za javni servis Kosova.    

  Tagovi:
  scenario, mogućnost, terorizam, Kumanovo, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga