18:39 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 81
  Pratite nas

  Srbija je jedna od retkih zemalja koja nije podržala uvođenje sankcija Rusiji, rekao je Puškov u Skupštini Srbije tokom razgovara sa potpredsednikom republičkog parlamenta Veroljubom Arsićemu i izrazio nadu da će Rusija imati podršku Srbije kada se u januaru 2016. godine bude odlučivalo o ukidanju sankcija.

  Puškov je u Skupštini Srbije razgovarao sa potpredsednikom republičkog parlamenta Veroljubom Arsićem, kome je preneo da Rusija takođe očekuje podršku Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a u Helsinkiju, na kojoj će biti predstavljeni nacrti rezolucija o suprotstavljanju neonacizmu i o ukidanju sankcija EU Rusiji.

  Kako je saopšteno iz republičkog parlamenta, Puškov je istakao da je za Rusiju prioritet poštovanje Minskog sporazuma i normalizacija situacije na istoku Ukrajine, što je preduslov za otpočinjanje procesa ukidanja sankcija.

  Arsić je naglasio da je stav Srbije da se svi problemi moraju rešavati dijalogom a ne sankcijama, dodajući da Srbija i Rusija imaju izuzetnu saradnju na najvišem državnom nivou i prijateljske odnose koji se pre svega potvrđuju kroz stav Rusije prema statusu Kosova i Metohije.

  Prostora za unapređenje odnosa uvek ima, dodao je Arsić i naglasio da je neophodno nastaviti sa razvijanjem saradnje dvaju parlamenta.

  Puškov je predložio da Rusija i Srbija formiraju međuparlamentarnu komisiju, na čijem bi čelu bili predsednici parlamenata, a to telo bi raspravljalo o temema od najvišeg značaja za odnose dveju zemalja.

  „To bi dalo dodatni podsticaj i težinu našoj međuparlamentarnoj saradnji", rekao je Puškov, koji se osvrnuo i na dobru saradnju koju ruska delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope ima sa delegacijom Skupštine Srbije.

  Dodao je i da kandidat Srbije za generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope može da računa na podršku Rusije.

  Tagovi:
  podrška, sankcije, saradnja, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga