07:36 20 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 22
  Pratite nas

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da bi lokalni i pokrajinski izbori trebalo da budu održani istovremeno zbog efikasnosti i ekonomičnosti, ali i zbog političke situacije u Vojvodini.

  Na pitanje da li bi ti izbori, ukoliko bi bili održani u decembru, bili redovni ili vanredni, Gojkovićeva je rekla da je izborna godina počela, te da smatra da bi to bili redovni izbori.

  „Postoji nepisano pravilo da se, kada dođe do poslednjih šest meseci mandata, izbori smatraju redovnim“, rekla je Gojkovićva za Radio-televiziju Vojvodine.

  Ona smatra i da je u Srbiji sazrela situacija i da je napravljen politički konsenzus među svim strankama da treba menjati politički sistem, u čemu parlament ima aktivnu ulogu i formiran je akcioni radni tim koji se bavi tim pitanjima.

  „Ako se ide na lokalne izbore u Srbiji, svakako to treba povezati sa pokrajinskim. Postoje mnogobrojni razlozi, politički, jer se mnogo štošta dešava u Vojvodini što treba promeniti, ali i zbog efikasnosti i ekonomičnosti“, rekla je Gojkovićeva.

  Ističući da tu nema „nikakvog pravnog nasilja“, Gojkovićeva je upitala zašto se predstavnici DS „tako grčevito drže za fotelje ako su sigurni u volju građana“.

  „DS grčevito brani pozicije u nešto malo opština u kojima je na vlasti, a najviše na pokrajinskom nivou, i smatraju da 15 godina nije dovoljno… Nebitno je da li će izbori biti 20. decembra, u januaru ili februaru, ali taj dan će doći, i DS treba da se sprema za izbore, jer su oni veoma blizu“, rekla je Gojkovićeva.

  Slično:

  Pastor: Pokrajinski i lokalni izbori istovremeno
  Tagovi:
  pokrajinski izbori, lokalni izbori, Maja Gojković, Vojvodina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga