09:15 06 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 08
  Pratite nas

  Crkva Svete Petke u selu Drsnik kod Kline ponovo je obijena i opljačkana. To je drugi napad na crkvu u poslednjih 48 sati.

  Prethodno je iz crkve odnet novac, a tokom pljačke su oštećene i ikone, javio je Radio Kim iz Čaglavice.

  Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić ponovo je apelovao na nadležne organe da se pozabave ovim pitanjem, obezbede svetinju i pobrinu se za bezbednost srpskih povratnika u Drsniku.

  „Očigledno da imamo grupu ljudi čije su namere da naše povratnike u opštini Klina zaplaši“, rekao je Jevtić novinarima prilikom obilaska povratnika u selu Novake kod Prizrena.

  Jevtić je rekao da je o poslednjim incidentima razgovarao sa nadležnima u policiji u Klini i da očekuje njihov izveštaj. 

  On je kazao da će od ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija zatražiti da na sledećem sastanku Međuministarske grupe podnese detaljan izveštaj o svim poslednjim napadima na srpske povratnike i njihovu imovinu u opštini Klina.

  Uprkos učestalim napadima i provokacijama u Klini, Jevtić je rekao da će se u narednom periodu u ovu opštinu vratiti osam srpskih porodica.

  „Mi nećemo odustati, mi ćemo biti uporni da ljude vratimo, to vam garantujem, i da ljude obezbedimo da ostanu svugde gde se vraćaju, bez obzira sa kakvim se izazovima suočavaju“, naveo je ministar.

  Jevtić je rekao da napadi neće uticati na povratak i da će se ministarstvo truditi da obezbedi normalan život Srbima u ovom mestu.    

  Slično:

  Opasno ako Kosovo ne formira Specijalni sud
  Kosovo: NVO osumnjičene za finansiranje terorizma
  Kako je srpsko Kosovo postalo američki ranč?
  Tagovi:
  skrnavljenje, crkva, pljačka, Dalibor Jevtić, Klina, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga