07:10 21 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 23
  Pratite nas

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zaboravio na napad u Srebrenici, da je spreman da u prijateljskom tonu gleda na dalju saradnju Srbije i BiH i da u članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću ne vidi naprijatelja, naprotiv.

  Vučić je na konferenciji za novinare sa članovima Predsedništva BiH rekao da bi, ako su ljudi koji su izgubili svoje najbliže tokom ′90-ih u stanju da oproste i gledaju u budućnost, bilo čak i smešno da on zbog događaja u Srebrenici gleda drugačije.

  „Moj pogled je usmeren u budućnost i zahvalan sam Bakiru na tome. Oseća i vidi da kod mene nema nikakvog neprijateljstva, a ja njega svakako ne smatram ni lošim čovekom ni neprijateljem — naprotiv“, rekao je Vučić.

  Ruka Srbije je pružena i biće uvek pružena, rekao je premijer dodajući da je suština u tome „šta imamo pravo da uradimo“.

  „Da se ponovo bijemo, da Drina bude mutna od krvi — šta će biti rezultat“, zapitao je Vučić dodajući da zato i jeste „naša obaveza da stvorimo mir i normalno razmišljanje“.

  Beograd je, naveo je, otvoren, kosmopolitski grad, srpska prestonica i zaključio: „Zato ne da neće biti problema, već ćemo pozdraviti goste“.

  „Pokazali smo da možemo sebe da menjamo i potrebno je da ta poruka ode i u BiH“, primetio je premijer, a zatim poručio:

  „Moja poruka i Bakiru i Mladenu i Draganu je da je ovo njihova kuća i da su uvek dobrodošli i u Beograd i u Srbiju i da se osećaju kao kod svoje kuće. Svoju toplinu znaćemo i da pokažemo“.

  Podsetivši da smo nekada gradili pruge zajedno, Vučić je zaključio da je vreme da ih gradimo ponovo na bazi poverenja i dodao da je uveren da ćemo u tome uspeti.

  Tagovi:
  Predsedništvo BiH, Beograd, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga