02:52 15 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  1130
  Pratite nas

  Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić rekao je da je na nama da iz situacija u koje smo uvedeni tuđim greškama izađemo svojim naporom.

  „Zahvalan sam bogu na tome što se odnosi između Srbije i BiH smiruju. Kamo sreće da nije bilo rata, da nije bilo Srebrenice, Bratunca, onda bi osećaj bio potpun. Na nama je da se borimo da iz situacija u koje smo uvučeni tuđim greškama izađemo svojim naporom“, rekao je Jusufspahić za B92 povodom posete članova Predsedništva BiH Beogradu.

  Prema njegovim rečima, na funkcionerima je da naprave konkretne korake ka pomirenju i zajedničkom napretku.

  „Možemo se uveriti u to da je potreban kontinuitet dobrih odnosa ka trendu smirivanja. Prvenstveno je najbitnija ekonomija i bolje materijalno stanje ljudi. To će doprineti da se situacija potpuno smiri, ali opet mi svaki dan šetamo Knez Mihailovom, to je naša Baščaršija“, navodi Jusufspahić.

  Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović je rekao u Beogradu da je glavni grad Srbije grad njegovih predaka.

  „Mogu da kažem za Bakira da su njegovi preci beogradskiji od mojih, oni su živeli u Francuskoj ulici u Beogradu… Negde su se neke stvari potpuno zatvorile, desilo se da smo se udaljili“, dodao je Jusufspahić.

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH prošetali su centrom Beograda, seli u baštu jednog restorana, a zatim otišli na Kalemegdan.

  Slično:

  A od Vučića — ajvar (video, foto)
  Izetbegović: Sprečili smo zločine nad Srbima (video)
  Jusufspahić: Srbi nisu genocidan narod
  Jusufspahić: Mogli smo da budemo bliže, a sada smo dalje
  Tagovi:
  poseta, predsedništvo bih, Bakir Izetbegović, Muhamed Jusufspahić, Beograd, Srbija, Bosna i Hercegovina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga