11:40 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  0 310
  Pratite nas

  Ministar finansija Dušan Vujović očekuje delimično povećanje plata i penzija do kraja godine.

  „Ostvarili smo fantastične rezultate na osnovu kojih možemo da nagradimo građane“, ističe Vujović.

  Ministar je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da će se više o povećanju plata i penzija znati kada se završe razgovori sa delegacijom MMF-a.

  „Program koji smo prošle godine dogovorili u oktobru a objavili u novembru, faktički je napravljen zbog toga da bi se stvorio osnov za povećanje — više nego što su plate i penzije iznosile pre smanjenja. Treba da su se stvorili uslovi da možemo delimično da izvršimo korekciju. Na kraju misije MMF-a ćemo to znati preciznije“, rekao je Vujović.

  Dodao je da smo uspeli da ostvarimo značajne uštede i da sada „imamo fantastične rezultate“, na osnovu kojih se građani moraju nagraditi zbog učešća.

  „Moći ćemo delimično da izvršimo korekciju, ali sigurno ne vraćanje odmah na onaj nivo koji je bio pre. Ali svetlo na kraju tunela je vrlo važno u ovom trenutku“, rekao je Vujović.

  Ministar je rekao da je ostalo dosta stvari koje treba uraditi u okviru ekonomskih reformi koje sprovodi Vlada Srbije. Dodaje da je u pripremi druga revizija dogovora sa MMF-om i da se dobar deo rešava kroz zakone o kojima se raspravlja u Skupštini.

  Tagovi:
  povećanje, plate, penzije, Dušan Vujović, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga