22:18 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 30
  Pratite nas

  Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kaže da je završen deo istrage o nedavnom napadu na premijera Srbije u Srebrenici i poručuje da će narednih dana biti identifikovane sve osobe koje su učestvovale u napadu.

  Dragan Mektić je informacije o toku istrage bosanskohercegovačke policije preneo srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću s kojim se sastao u Tivtu, u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

  Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Stefanović je istakao da je neophodno da policija privede sve osobe koje su napale srpskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore tog događaja.

  Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju saradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, veoma važno za obe države.

  Na sastanku su se saglasili da je razmena informacija dveju policija na visokom nivou, posebno kada je reč o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala.

  Konstatovano je i da se postojeća saradnja u toj oblasti može i dodatno unaprediti.

  Srpski ministar policije i bosanski ministar bezbednosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu.

  Istaknuta je neophodnost bliže saradnje država u regionu, kako bi se zajednički suprotstavili toj ozbiljnoj pretnji.

  Tagovi:
  napadači, Srebrenica, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga