06:44 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  1717
  Pratite nas

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve opasnosti od bankrota za Srbiju i podvukao da će ubuduće imati deficit manji od tri odsto BDP-a, poput najrazvijenih evropskih zemalja.

  Srpsski dinar
  © Sputnik / Sladjana Radenkovic

  Vučić je, obraćajući se građanima Crne Trave, podsetio na svoje reči od pre sedam-osam meseci kad je obećao da će Srbija uprkos fiskalnoj konsolidaciji imati na kraju godine privredni rast od 0,5 do 1 odsto, što mu, kako je primetio, niko nije verovao.

  A potvrda takvom njegovom stavu i uverenju je, dodao je, i činjenica da će MMF korigovati prognozu rasta BDP-a Srbije.

  „To potvrđuje moje reči i to je dokaz da nisam lagao, obmanjivao, i pričao vam šarene laže“, rekao je premijer.

  Dodao je i da nas u 2016. godini očekuje privredni rast od 2 odsto, a u 2017. i veći i objasnio da kada kaže da ne dâ novac, onda misli na „partijske i idiotske“ projekte koji uloženo nikada nisu vratili građanima Srbije, a da će para za investicije i razvojne projekte biti.

  On je poručio građanima Crne Trave da će im Vlada Srbije pomoći u svemu što je važno za razvoj njihovog mesta, dodao da ne obećava med i mleko, ali da će svakako živeti bolje nego što je to bilo u prethodnom periodu.

  Vučić je naveo i da se radi na platnim razredima, te će svako za isti posao biti isto plaćen, bez obzira u kojem mestu radi i da nema problem da to kaže i u Crnoj Travi i u Beogradu.

  „Posao mi je da vodim računa o celoj Srbiji“, poručio je Vučić.

  Tagovi:
  kriza, ekonomija, deficit, budžet, BDP, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga