07:33 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  180
  Pratite nas

  Kosovski ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić izjavio je danas u Osojanu, u opštini Istok, da će do kraja godine biti ispunjen zacrtani cilj o povratku na Kosovo i Metohiju oko 700 raseljenih.

  „Sve kuće koje smo izgradili u poslednje 2 i po godine su pune, to su kuće u kojima se rađaju deca i to je važno zbog budućnosti, a Osojane je primer uspešnog povratka i potvrda da je uz upornost i istrajnost povratak moguć“, rekao je Jevtić.

  Govoreći o povratku, generalno, Jevtić je rekao da je u ovoj godini, shodno finansijskim mogućnostima zacrtan cilj — povratak oko 700 raseljenih, istakavši da je to i ostvarivo.

  „U ovom trenutku se vraća njih oko 600 i mi ćemo do kraja godine ispuniti zacrtani cilj“, rekao je Jevtić.

  Prema njegovim rečima, kada se govori o onima koji žele u ovom trenutku da se vrate, a njih je prema nekim nezvaničnim podacima oko 20.000, moraju im se obezbediti finansijski i svi drugi preduslovi za povratak.

  U suprotnom, upozorio je Jevtić, ako se nastavi sa tempom povratka raseljenih iz minulih godina, biće potrebno 20 godina da se oni vrate na Kosovo, a to je neprihvatljivo.

  Tagovi:
  raseljeni, povratnici, Vlada Kosova, Dalibor Jevtić, Srbija, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga