08:08 06 April 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 80
  Pratite nas

  Kosovski premijer Isa Mustafa poručio je pokretu „Samoopredeljenje“ da se okrene političkim aktivnostima, a ne da se bavi privatnim životom političkih protivnika, kao i da neće da se izvini njihovom bivšem lideru Aljbinu Kurtiju.

  U emisiji na RTK Mustafa je sinoć govorio o sporazumima Beograda i Prištine, a komentarišući akciju pokreta „Samoopredeljenje“ pred njegovom kućom u selu Prapastica, rekao je da bi pre trebalo da se izvini magarcu nego Kurtiju, sa kojim ga je poredio.

  „Ja ovom prilikom treba da se izvinim samo magarcu kog sam uporedio sa njim. Zato što ne uvažavaju zid. Jer, kod nas, stoka uvažava i zid. Svako to uvažava“, rekao je Mustafa aludirajući na aktiviste „Samoopredeljenja“ koji su preskočili zidove njegove kuće u selu Prapastica prilikom protesta.

  On je rekao i da lideri tog pokreta ne treba da šalju na proteste decu i žene do njegove kuće na selu, već da oni sami dođu.

  Pristalice „Samoopredeljenja“ sinoć su u toku Mustafinog gostovanja na RTK jajima gađali njegovu pratnju. Pokret „Samoopredeljenje“ je ranije od Mustafe tražio ostavku i izvinjenje zbog toga što je Kurtija nazvao magarcem.    

  Tagovi:
  Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, Isa Mustafa, Priština, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga