07:51 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 39
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odluku o parlamentarnim izborima doneti ukoliko su oni u skladu sa interesima Srbije, a ne na osnovu ličnih, partijskih ili drugih interesa.

  Odgovarajući na pitanja novinara da li će biti raspisani parlamentarni izbori ukoliko predstojeći izveštaj o napretku Srbije u procesu priključenja Evropskoj uniji bude povoljan, Vučić je poručio da odluku o izborima ne donosi na osnovu dnevno-političkih stvari.

  Glasačka kutija
  © AFP 2020 / ANDREJ ISAKOVIC

  „Da li će Kori da ide, da li će se ljutiti ministar poljoprivrede, da li ćemo dobiti poglavlja pre kraja godine… To će kao da mi pomogne na izborima? Ljudi gledaju da li neko radi i koliko radi svakog dana, i to su rezultati… Odluku ću doneti u skladu sa interesima Srbije, a ne u skladu sa partijskim interesima SNS ili neke druge stranke, ne u skladu sa ličnim interesima, ili da li će u tom trenutku neki događaj da bude dominantan u javnosti. To me ne zanima“, naveo je Vučić.

  Premijer je dodao i da će biti prilike da se obrazloži ta odluka, a kad je reč o izveštaju o napretku Srbije u procesu pristupanja EU dodao da je vlada mnogo radila i da veruje da će biti dobar rezultat, s prvim pregovaračkim poglavljima otvorenim pre kraja godine.

  „Mislim da će biti veoma pozitivan izveštaj. To očekujem za mnoge sfere društvenog života, ali biće i oblasti gde su u pravu da nije dobro, kao za pravosuđe. Verujem da će biti dobar izveštaj, korektan i izuzetno pozitivan“, rekao je Vučić i poručio da će se više radovati ukoliko u novembru bude potpisan ugovor o prodaji Železare.

  Tagovi:
  izbori, Železara Smederevo, Kori Udovički, Aleksandar Vučić, Smederevo, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga