19:29 21 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  1626
  Pratite nas

  Menja se život, menjaju se navike, menjaju se trendovi. I u Njujorku se svake dve godine menjaju urbanistički planovi, rekao je Mali u intervjuu za „Nedeljnik“.

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da postoji mogućnost revizije projekta „Beograda na vodi“ i da se o tome razgovara sa investitorom.

  „Menja se život, menjaju se navike, menjaju se trendovi. I u Njujorku se svake dve godine menjaju urbanistički planovi“, rekao je Mali u intervjuu za „Nedeljnik“.

  Upitan da li je moguća revizija projekta, Mali je rekao: „Naravno da postoji mogućnost revizije ili izmene plana posebne namene. Čak o tome razgovaramo s investitorom“.

  Prema njegovim rečima, i Srbija i investitor su spremni da počnu izmene u nekim elementima.

  „I mislim da ćemo vrlo brzo krenuti u te izmene, u narednih nekoliko meseci, tako da će oni koji imaju primedbe ili kritike moći da daju svoje ideje“, kazao je Mali.

  Vlada Srbije, firma „Belgrejd voterfront kapital investment“ i kompanija „Igl hils“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su 26. aprila 2015. ugovor o partnerstvu za realizaciju projekta „Beograd na vodi“ sa dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora u centru grada, na desnoj obali Save.

  Kamen-temeljac kojim je označen početak izgradnje prve dve stambene kule iz projekta „Beograd na vodi“, koji treba da bude realizovan u roku od 30 godina, položen je 27. septembra.

  Tagovi:
  revizija, projekat, Beograd na vodi, Siniša Mali, Beograd
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga