04:35 19 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Ministar pravde Nikola Selaković

  Nemački amandman podložan korekciji

  Srbija
  Preuzmite kraći link
  1115

  Ministar pravde Nikola Selaković kaže da postoji mogućnost da se povuče amandman Nemačke na nacrt pregovaračkog poglavlja 35 o Kosovu.

  Ministar pravde Nikola Selaković je rekao da je uveren da je ono što je izašlo u javnost kao predlog određenih stavova o pregovaračkom poglavlju 35 podložno korekciji.

  „Jednu stranu smo čuli, drugu nismo. Nemačka, Velika Britanija su ozbiljne države, kao i naš sused Hrvatska i mislim da je realno da se povuče amandman, da postoji takva mogućnost imajući u vidu ozbiljnost i odgovornost Srbije“, kaže Selaković. 

  Kaže da će odgovor Srbije biti ozbiljan, odgovoran i da će se čuti u narednim danima.

  „Sve što je vezano za poglavlje 35 vezano je i za dogovore koji su postignuti u Briselu. Ukoliko budemo posvećeni tome, imaćemo i više poverenja ključnih država, pre svega Nemačke“, dodaje Nikola Selaković za RTS.

  Što se tiče zahteva Kosova za prijem u Unesko, ministar Selaković ističe da od država koje podržavaju poziciju Srbije u Unesku očekuje da ukažu na mane i težak položaj srpske kulturne baštine na KiM. 

  „Očekujem i da će da ukažu na skrnavljenja, rušenje crkava, manastira, grobalja i to svetska javnost ima obavezu da zna. Mi ćemo se boriti do kraja i dužnost nam je da se u toj nameri ne uspe, ali je moguć i ishod koji nama ne odgovara“, napominje ministar pravde Nikola Selaković.    

  Slično:

  Kostić: Neće mi određivati šta smem da kažem
  Nikolić očekuje od SANU da se izjasni o Kostićevoj izjavi
  Ambasada SAD: Podržavamo Vučića, izbegavajte provokacije
  Evropa i Vašington — strah od kosovskih Albanaca
  Referendum — da ili ne
  Tagovi:
  korekcija, poglavlje 35, amandmani, Kosovo i Metohija, povlačenje, Nikola Selaković, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga