00:17 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  1115
  Pratite nas

  Ministar pravde Nikola Selaković kaže da postoji mogućnost da se povuče amandman Nemačke na nacrt pregovaračkog poglavlja 35 o Kosovu.

  Ministar pravde Nikola Selaković je rekao da je uveren da je ono što je izašlo u javnost kao predlog određenih stavova o pregovaračkom poglavlju 35 podložno korekciji.

  „Jednu stranu smo čuli, drugu nismo. Nemačka, Velika Britanija su ozbiljne države, kao i naš sused Hrvatska i mislim da je realno da se povuče amandman, da postoji takva mogućnost imajući u vidu ozbiljnost i odgovornost Srbije“, kaže Selaković. 

  Kaže da će odgovor Srbije biti ozbiljan, odgovoran i da će se čuti u narednim danima.

  „Sve što je vezano za poglavlje 35 vezano je i za dogovore koji su postignuti u Briselu. Ukoliko budemo posvećeni tome, imaćemo i više poverenja ključnih država, pre svega Nemačke“, dodaje Nikola Selaković za RTS.

  Što se tiče zahteva Kosova za prijem u Unesko, ministar Selaković ističe da od država koje podržavaju poziciju Srbije u Unesku očekuje da ukažu na mane i težak položaj srpske kulturne baštine na KiM. 

  „Očekujem i da će da ukažu na skrnavljenja, rušenje crkava, manastira, grobalja i to svetska javnost ima obavezu da zna. Mi ćemo se boriti do kraja i dužnost nam je da se u toj nameri ne uspe, ali je moguć i ishod koji nama ne odgovara“, napominje ministar pravde Nikola Selaković.    

  Slično:

  Kostić: Neće mi određivati šta smem da kažem
  Nikolić očekuje od SANU da se izjasni o Kostićevoj izjavi
  Ambasada SAD: Podržavamo Vučića, izbegavajte provokacije
  Evropa i Vašington — strah od kosovskih Albanaca
  Referendum — da ili ne
  Tagovi:
  korekcija, poglavlje 35, amandmani, povlačenje, Nikola Selaković, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga