02:49 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 27
  Pratite nas

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je EU potpisala sa Kosovom može biti dobar i sa gledišta napretka srpske ekonomije i osvajanja novih tržišta.

  Premijer je rekao da je odluka EU da potpiše SSP sa Kosovom politička odluka, na koju Beograd nije mogao da utiče, a na koju EU, odnosno Brisel ima pravo.

  Marko Đurić, šef kancelarije za KiM
  © Sputnik / Radoje Pantović

  Prema njegovim rečima, moguće je da je ta odluka rezultat procene da treba nešto učiniti zbog nestabilnosti u Prištini:

  „Jer, taman koliko ja pijem vode, toliko oni suzavca popiju na dnevnom nivou, pa sad da im pomognu zbog tolike nestabilnosti, to je njihova stvar“, rekao je Vučić novinarima u Moskvi.

  On, međutim, smatra da taj sporazum može biti dobar s aspekta interesa srpske ekonomije.

  „Mislim da je to odlična stvar, bar sa tog aspekta. To nama pruža i određene prilike da svojim biznisom i ekonomijom nastavimo da obezbeđujemo bolje rezultate u celom regionu, pa i u Prištini i u svakom drugom mestu na KiM. Zato bi trebalo taj SSP u tom svetlu i iskoristiti“, rekao je Vučić.

  Premijer je ukazao na činjenicu da Priština u odnosu prema Srbima nije zabeležila nikakve rezultate, budući da nije formiran ni sud za ratne zločine, niti je donet dekret o formiranju ZSO.

  Tagovi:
  SSP, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga