03:15 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  0 12
  Pratite nas

  Za svako oružje za koje se pokaže da postoji sumnja da potiče sa ovog područja ili je na bilo koji način ili neko vreme bilo u Srbiji uradićemo opšežne istrage i pokazati ko je i na koji način oružje prošvercovao, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija sa svojim inostranim partnerima radi na suzbijanju krijumčarenja oružja i da se pokazala kao ozbiljan i odgovoran partner.

  Stefanović je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja o krijumčarenju oružja, podsetio na nedavnu, kako je ocenio, jednu od najuspešnijih akcija na tlu Evrope kada je presečen lanac krijumčarenja koji se odvijao na relaciji Francuska — Srbija.

  Kako je rekao, problem krijumčarenja oružja jeste veliki i Srbija čini sve da na njenoj teritoriji ne bude krijumčarenja kao i da se što više oružja uvede u legalne tokove.

  On je dodao i da je obavljena još jedna legalizacija oružja pre nekoliko meseci, ali da ipak postoji i jedan deo ilegalnog oružja koji je i dalje u opticaju.

  „Što se tiče konkretnih situacija, mi sarađujemo sa našim inostranim partnerima i proveravamo sve informacije koje dobijemo — istrage su u toku i svako oružje za koje se pokaže da postoji sumnja da potiče sa ovog područja ili je na bilo koji način ili neko vreme bilo u Srbiji uradićemo opsežne istrage i pokazati ko je i na koji način oružje prošvercovao i pokušaćemo da dođemo do svih odgovora“, rekao je Stefanović.    

  Tagovi:
  krijumčarenje, istraga, šverc, oružje, Nebojša Stefanović, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga