20:42 18 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Suđenje

  Antikorupcijska borba protiv „prvoboraca“

  © Foto : Africa Studio
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  Vladimir Sudar
  0 223

  Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić kaže za Sputnjik da još uvek ne zna za šta se tereti bivša direktorka Zorana Marković, ali da svakako podržava to što su se na udaru našli „oni koji su u prvim redovima“ antikorupcijske borbe.

  Babićeva podseća da je još 2012. godine tražila da Budžetska inspekcija ispita rad njene prethodnice, jer je postojala osnovana sumnja da su za vreme njenog mandata učinjena krivična za koja se gone po službenoj dužnosti.

  „Iz nalaza budžetske inspekcije proizilazi, pored ostalog, da su prilikom kupovine zgrade koja je u vlasništvu Republike Srbije, a koju koristi Agencija za borbu protiv korupcije, postojale nepravilnosti, nezakonitosti, a verovatno i korupcija“, rekla je Babićeva i dodala da je Agencija zapisnik Budžetske inspekcije sa svom pratećom dokumentacijom dostavila nadležnom javnom tužilaštvu 2014. godine.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u najopsežnijoj akciji protiv korupcije uhapšeno 79 osoba, među kojima su i bivši ministar Slobodan Milosavljević, bivša direktorka antikorupcijske agencije Zorana Marković, dva pomoćnika ministra, direktori javnih preduzeća, biznismeni, a šteta iznosi više od 100 miliona evra.

  Tagovi:
  direktorka, antikorupcija, hapšenja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga