21:03 29 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  11222
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da odgovara na nove kritike iz Sarajeva i poručio da, ukoliko neko želi sukobe i svađe, to u Srbiji neće naći.

  Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše kritike člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da njegova podrška Banja Luci znači vraćanje jednostranoj politici inata i konflikata, rekao da treći put sluša napade iz Sarajeva i da će treći put da prećuti.

  „Treći put slušam napade i kritike iz Sarajeva, svaki put kada im je to potrebno za njihove unutrašnje prilike, i treći put ću da prećutim, ne zato što nemam šta da odgovorim ili što smo slabiji, već zato što želim najbolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom“, rekao je premijer.

  Vučić je poručio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali da istovremeno voli Republiku Srpsku i ima obaveze prema tom entitetu, koje proizilaze iz Dejtonskog sporazuma, i da ukoliko neko želi sukobe i svađe, to u Srbiji neće naći.

  Politizovanje hapšenja — folklor

  Vučić je izjavio, povodom pokušaja politizovanja hapšenja 80 ljudi zbog korupcije i kriminala, da je to politički folklor, a da su činjenice nešto drugo.

  „Kad ste čuli da je bilo ko uhapšen, a da neko nije rekao da je to progon, kao što svaki uhapšeni tvrdi da je nevin… Ja to još to nisam čuo“, rekao je premijer na pitanje novinara o pokušajima politizovanja opsežne akcije policije u kojoj je uhapšeno 80 ljudi, među kojima bivši ministar, pomoćnici ministra, državni funkcioneri, direktori.

  „To je uobičajena priča, politički folklor, a ono što rade nadležni organi to je mnogo ozbiljnije i uvek će tako biti“, rekao je Vučić.

  U prilog tome on je naveo činjenicu, koju su mediji kako je primetio zanemarili, da je među uhapšenima i jedan funkcioner SNS-a, član njenog Glavnog odbora.

  Prema njegovim rečima, važno je da policija radi svoj posao, kao i organi pravosuđa i da se rukovode zakonom.

  „Želim im da i dalje uspešno rade, i da narod ima poverenja u to što rade“, zaključio je premijer i dodao da će u tome imati podršku vlade.

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga