11:19 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  © Sputnik

  Sputnjik je obeležio prvu godinu rada na medijskoj sceni Srbije svečanim prijemom u Narodnom pozorištu u Beogradu. Za godinu dana uspeli smo visoko da se pozicioniramo zato što istina nije samo jedna, postoji i druga strana medalje, rekla je glavna i odgovorna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić.

  Srbija je jedna od 29 zemalja sveta u kojoj je prošle godine počeo da radi Sputnjik. Portal i radio deo su međunarodne korporacije „Rusija sevodnja“ — Rusija danas.

  Sputnjik torta
  © Sputnik / Radoje Pantović

  Sputnjik je danas medij kojem se veruje. Po uređivačkoj politici nezavisan od Moskve, u glavnom gradu Rusije ima četiri dopisnika, ali i dopisnike u 29 zemalja.

  Naše tekstove za ovih godinu dana preuzimali su svi najuticajniji i najtiražniji mediji u Srbiji i regionu. Za nas je to najbolja potvrda ekskluzivnosti, uravnoteženosti, profesionalizma.

  U Narodnom pozorištu u Beogradu okupili su se predstavnici diplomatskog kora, visoke zvanice iz sveta politike i kulture iz zemlje i regiona, saradnici i prijatelji Sputnjika.

  Proslavi su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Vladimir Čušev.

  Okupljene je pozdravila urednica Sputnjika u Srbiji Ljubinka Milinčić, koja je  rekla da je Sputnjik u Srbiju doneo drugi pogled na svet.

  „Za godinu dana uspeli smo visoko da se pozicioniramo zato što istina nije samo jedna. Postoji i druga strana medalje.“

  Zamenik glavnog urednika korporacije „Rusija sevodnja“ Sergej Kočetkov rekao je da je uspeh Sputnjika u Srbiji neočekivano dobar.

  „Srbija je jedina zemlja u kojoj nismo imali probleme sa registracijom, za razliku od drugih država koje se hvale slobodom govora“.

  Prisutnima se obratio i naš čuveni reditelj Emir Kusturica, koji je prekinuo snimanje filma da bi prisustvovao rođendanu Sputnjika.

  „Kada je moj sin slavio 38. rođendan, jedan prijatelj iz jagodinske cigan-male poslao je čestitku na kojoj je pisalo ’Srećan rođendan tebi i tvojoj porodici‘. Tako i ja čestitam rođendan Sputnjiku i njegovoj porodici“, rekao je Kusturica.

  U umetničkom delu programa učestvovali su glumica Biljana Đurović i solistkinja opere Narodnog pozorišta Sanja Kerkez.

  U proteklih godinu dana trudili smo se da opravdamo naš moto: „Govorimo ono što drugi prećutkuju“. Verujemo da smo u tome uspeli, da smo na regionalnom tržištu razbili monopol na istinu zapadnih i prozapadnih medija i pokazali vam drugu stranu globalne politike.

  Hvala na poverenju. Pratite nas i dalje.

  Tagovi:
  Proslava, Sputnjik, Ljubinka Milinčić, Emir Kusturica, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još

  • Protest kosovskih Srba u Mitrovici
   Last update: 07:23 18.08.2020
   20:02 21.06.2017

   Kosovo i Metohija

   „Presedan Kosova je u suštini strašan presedan. On lomi čitav sistem međunarodnih odnosa, izgrađivan čak ne decenijama, već vekovima. I on nesumnjivo može da povuče za sobom čitav lanac nepredvidivih posledica“. Vladimir Putin, 2008. godina

   Kosovo i Metohija
  • Vuk Jeremić
   Last update: 17:54 24.09.2016
   17:54 24.09.2016

   Jeremićev tim u punoj brzini u trci za genseka UN (foto)

   Piše

   Nadamo se da će kandidat Srbije opet biti pri vrhu rang liste jer je reč o poslednjem izjašnjavanju pre uvođenja takozvanih „crvenih kartona“ od strane pet članica SB UN, kaže Nikola Jovanović iz CIRSD-a.

  • Kombinat Trepča
   Last update: 14:17 24.09.2016
   14:17 24.09.2016

   Albanci prodaju Trepču ispod žita

   Kosovska agencija za privatizaciju potpisala je ugovor sa nemačkom kompanijom HPC u konzorcijumu sa renomiranom svetskom kompanijom „Ernst end Jang“ za pružanje profesionalnih usluga za sprovođenje studije izvodljivosti Trepče, sa strateškom orijentacijom za njen razvoj, po ceni od 598.920 evra.

  • Edita Tahiri
   Last update: 10:20 24.09.2016
   10:20 24.09.2016

   EU uslovila Srbiju

   Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da će Kosovo sledeće nedelje dobiti međunarodni telefonski pozivni broj.