04:51 20 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  © Sputnik .

  Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da Sputnjik kosmička ideja koja putuje svemirom, baš kao to što to čine i same informacije, te da je veoma važno što on postoji i u Srbiji.

  „Najvažnije je da postoji jedinstven pristup tom svetu koji je nakaradan. On je nakaradan u svojoj inicijalnoj nameri. Elita koja vlada svetom u njenom najvećem delu ima zle namere i čitav svet je preskupo plaća u ime tuđeg konfora. Užasno je važno da čovek zna istinu i da može da je uporedi sa onim što se zove laž“, rekao je Kusturica na proslavi prve godišnjice Sputnjika u Srbiji.

  Pošto su svi filmovi i predstave ovog sveta, kako je rekao, postale inferiorne u odnosu na događanja koja svakodnevno gledamo i u čijim stegama živimo, užasno je važno da čovek može distancirano da vidi, čuje i pročita ono što ga se tiče. 

  „Gledajte, recimo, sve što se dešava oko sirijskog grada Alep, za koji nikad ranije niko nije ni čuo, a sada je postao centar sveta. A u centru sveta se uvek dešava nešto što je neophodno da znamo. Histerija koja vlada u zapadnim medijima vezano za Alep doživljava svoju suprotnost u onome što se zove borba protiv Islamske države odnosno protiv onih koji ga finansiraju“, rekao je Kusturica.

  Prema njegovim rečima, oni koji ga finansiraju su uvezani u taj mejnstrim medija koji se, u suštini, bavi lažima, baš kao što se bavi i istinom. 

  „Oni sad u u vlastitu laž veruju kao da izgovaraju istinu. Zato je užasno važno da postoji Sputnjik, da postoji televizija RT, da postoje paralelne, odnosno, uporedive informacije“, zaključio je Kusturica.

  Tagovi:
  ideja, kosmos, Sputnjik, Emir Kusturica, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još

  • Protest kosovskih Srba u Mitrovici
   Last update: 07:23 18.08.2020
   20:02 21.06.2017

   Kosovo i Metohija

   „Presedan Kosova je u suštini strašan presedan. On lomi čitav sistem međunarodnih odnosa, izgrađivan čak ne decenijama, već vekovima. I on nesumnjivo može da povuče za sobom čitav lanac nepredvidivih posledica“. Vladimir Putin, 2008. godina

   Kosovo i Metohija
  • Vuk Jeremić
   Last update: 17:54 24.09.2016
   17:54 24.09.2016

   Jeremićev tim u punoj brzini u trci za genseka UN (foto)

   Piše

   Nadamo se da će kandidat Srbije opet biti pri vrhu rang liste jer je reč o poslednjem izjašnjavanju pre uvođenja takozvanih „crvenih kartona“ od strane pet članica SB UN, kaže Nikola Jovanović iz CIRSD-a.

  • Kombinat Trepča
   Last update: 14:17 24.09.2016
   14:17 24.09.2016

   Albanci prodaju Trepču ispod žita

   Kosovska agencija za privatizaciju potpisala je ugovor sa nemačkom kompanijom HPC u konzorcijumu sa renomiranom svetskom kompanijom „Ernst end Jang“ za pružanje profesionalnih usluga za sprovođenje studije izvodljivosti Trepče, sa strateškom orijentacijom za njen razvoj, po ceni od 598.920 evra.

  • Edita Tahiri
   Last update: 10:20 24.09.2016
   10:20 24.09.2016

   EU uslovila Srbiju

   Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da će Kosovo sledeće nedelje dobiti međunarodni telefonski pozivni broj.