07:15 29 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  4941
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da je zvanični stav Srbije da ostaje vojno neutralna zemlja, kao i to da, uz ostvarenje spoljnopolitičkog cilja — članstva u Evropskoj uniji, želi da očuva i unapredi tradicionalno prijateljstvo i dobre odnose sa zvaničnom Moskvom.

  Kako je saopštila Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije, premijer Vučić i ambasador Čepurin su konstatovali da su politički odnosi dveju država na visokom nivou i da odražavaju tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda.

  Ambasador Čepurin je, kako se navodi, potvrdio da, u skladu sa ranije postignutim dogovorom, predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev planira da, na poziv premijera Vučića, poseti Srbiju i da se trenutno usaglašava konkretan datum posete.

  Sagovornici su se saglasili da je ta poseta važna i za Srbiju i za Rusiju i da će to biti prilika da se sagleda šta je sve urađeno na unapređenju ekonomske saradnje, kao i da se utvrde nove poslovne mogućnosti.

  Slično:

  DSS: Za NATO sporazum nisu odgovorne prethodne vlasti
  Vučić: NATO nam je potreban da čuva naš narod na Kosovu
  DSS traži od Nikolića da ne svrsta Srbiju u antiruski vojni savez
  Tagovi:
  vojna neutralnost, poseta, NATO, Aleksandar Čepurin, Dmitrij Medvedev, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga