21:57 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  4441
  Pratite nas

  Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović poručio je da će se ta partija, nakon vanrednih parlamentarnih izbora, u parlamentu zalagati za raspisivanje referenduma o članstvu Srbije u NATO-u.

  U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Popović podseća da je SNP jedina u parlamentu bila protiv nedavno usvojenog sporazuma između Srbije i NATO-a.

  „Verujemo da nijedna partija neće bežati od slobodnog i demokratskog izražavanja volje naroda na referendumu“, naveo je Popović.

  Podseća i da je SNP bila jedina partija u parlamentu koja je, još pre godinu dana, upozoravala na negativne posledice IPAP sporazuma sa NATO-om, kao i jedina partija koja je glasala protiv poslednjeg sporazuma Srbije i NATO-a, kojim se ovom vojnom savezu daju ovlašćenja faktičke vojne kontrole Srbije.

  „Jedino je glas SNP u Skupštini Srbije ostao zabeležen u istoriji kao glas protiv tog sporazuma i protiv NATO-a“, navodi Popović i ističe da je sada vreme da se, kroz referendum, čuje i glas naroda, koji je od NATO-a najviše pretrpeo i stradao.

  Tagovi:
  SNP, članstvo, referendum, Nenad Popović, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga