01:42 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  11943
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija ostati vojno neutralna, da je njena politika jasna i nedvosmislena, da se ona nalazi na evropskom putu, ali da želi da ima veoma dobru saradnju sa Ruskom Federacijom.

  On je, odgovarajući na pitanja novinara, ponovio da je pozicija Srbije, ma koliko ponekad izgledala teška, dosledno jasna i nepromenjena, da je Srbija vojno neutralna i da to ljubomorno čuva, i da neće ni u jedan vojni pakt.

  „Srbija je suverena i nezavisna zemlja i umeće to da sačuva. Srbija voli sebe“, poručio je Vučić.

  Aleksandar Vučić u Svilajncu
  © Tanjug / ZORAN ZESTIC
  Aleksandar Vučić u Svilajncu

  Obnavljamo gde treba, bez političkog profiterstva

  Program rekonstrukcije škola i ambulanti u Srbiji počela je danas u Svilajncu, a premijer Aleksandar Vučić poručio je da će se obnavljati objekti svuda gde je to zaista potrebno i bez obzira na stranačku pripadnost vlasti u lokalnim samoupravama.

  „Ulagaćemo gde je to potrebno, nećemo voditi računa o političkom profiterstvu“, poručio je premijer iz sela Kušiljeva, gde je potpisan ugovor za obnovu ambulante.

  Prema njegovim rečima, u Srbiji svi se u sve razumeju, i u NATO, i u Rusiju i Evropu, u sve velike teme, ali se vlada i on trude, što i ovom akcijom potvrđuju, da se bave onim od čega se živi.

  „Trudim se da razumem ono od čega se živi i što je građanima od životnog značaja“, rekao je Vučić.

  „Nisam slučajno rekao da želim da obiđem svaki toalet u našim školama i domovima zdravlja, jer znam da tu treba da idu naša deca i stari“, rekao je Vučić.

  Tagovi:
  toaleti, obnavljanje, škole, kampanja, NATO, EU, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga