22:15 19 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  213122
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će sledeća vlada imati priliku da se izjasni o Sporazumu o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

  Upitan da li je pred put u Moskvu imao konsultacije sa premijerom Aleksandrom Vučićem o potpisivanju ugovora o Rusko-srpskom humanitarnom centru, Nikolić je rekao da Srbija trenutno nema vladu koja bi mogla da odluči da sporazum, koji je obostrano usaglašen 2014. godine, bude potpisan.

  „To će morati da sačeka izbore, konstituisanje skupštine, formiranje nove vlade, a potom će nova vlada imati priliku da se izjasni o sporazumu koji se tiče centra u Nišu“, rekao je Nikolić novinarima u Predsedništvu Srbije, nakon što je potpisao Ukaz o raspuštanju parlamenta i raspisao izbore za 24. april.

  Nikolić je danas potpisao Ukaz o raspuštanju parlamenta i raspisao vanredne republičke izbore za 24. april.

  Predsednik Srbije je rekao da je došlo vreme za ispitivanje podrške, jer su reforme ozbiljne i teške, i da je zato potrebno da se građani izjasne — da li podržavaju reforme ili postoji neka bolja ideja i možda neko drugi ko zaslužuje poverenje građana.

  Nakon što je potpisao ukaz o raspuštanju parlamenta i raspisivanju izbora, Nikolić je pozvao građane i učesnike izbora, ali i medije, na fer i demokratsku utakmicu, izrazivši uverenje da će Srbija nakon izbora nastaviti s reformama i da neće odustati od puta kojim sada ide.

  Tagovi:
  Srpsko-ruski humanitarni centar, Srbija, Tomislav Nikolić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga