20:39 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  2112
  Pratite nas

  Glavni odbor SPS-a najavio je da će ta stranka danas predati listu, optuživši Borisa Rankovića, sekretara Zelenih i, kako navode, „dugogodišnjeg saradnika Borisa Tadića“ da je juče opstruirao predaju listu SPS-a RIK-u.

  Koalicija okupljena oko SPS-a je, kako je saopštio Glavni odbor, tokom jučerašnjeg dana bila spremna za predaju liste sa prikupljenih više od 22.000 potpisa, kao što je bilo i najavljeno, ali je Boris Ranković, sekretar Zelenih, najavio RIK-u da će tužiti SPS tvrdeći da je on ovlašćeno lice ispred te stranke.

  „Tadić je 2014. godine iskoristio stranku Zelenih za povratak na političku scenu Srbije, a odlazeći od njih ostavio je svoje kadrove poput Rankovića, sa kojim je u saradnji očito spremao ovaj vid opstrukcije“, navodi Glavni odbor SPS-a.

  Ranković je, kako navodi SPS, „ostao u manjini kada su Zeleni donosili odluku o saradnji sa SPS-om“.

  „U registru političkih stranka koji se vodi pri Ministarstvu za državnu upravu nedvosmisleno stoji da je ovlašćeno lice za zastupanje Zelenih Srbije Ivan Karić, predsednik stranke, koji ovu stranku zastupa i predstavlja u skladu sa Statutom. Takođe, notar koji je zadužen za javnu overu koalicionog sporazuma je ovo potvrdio“, navodi GO SPS.

  Očigledno je, kako ističe SPS, da su „dva Borisa — Ranković i Tadić — ovo nameravali da koriste kako bi ometali podnošenje naše izborne liste“.

  S tim u vezi, SPS je doneo odluku da sakupi nove potpise sa Zelenima na listi, ali ne u nazivu koalicije i tu listu će predati u toku dana, navodi se u saopštenju.

  „Ako su mislili da će nas ovakav njihov potez omesti ili naneti štetu, prevarili su se jer nisu postigli ništa, osim što smo još više učvrstili našu mrežu i odlučnost da ostvarimo uspeh na ovim izborima“, dodaje ta stranka.

  Time je, kako se navodi, biračko telo SPS-a samo dodatno revoltirano i motivisano, jer su pokazali da njima (Tadiću) smeta što su Zeleni uz SPS a ne sa njima.

  Tagovi:
  opstrukcija, izbori, RIK, SPS, Zeleni Srbije, Boris Tadić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga