22:57 24 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Bogorodica Ljeviška je crkva u Prizrenu, zadužbina kralja Milutina. Crkva je podignuta u periodu 1306—1307. na ostacima katedrale iz 13. veka,Princ Čarls u partijaršijskoj kapeli Sv. Simeona Mirotočivog u Beogradu

  Princ Čarls posetiće Bogorodicu Ljevišku u Prizrenu

  © Wikipedia/ Photo Balkan © Tanjug / Zoran Žestić
  1 / 2
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  3322

  Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola danas nastavljaju posetu Kosovu, u okviru koje bi princ Čarls trebalo da obiđe i zadužbinu srpskog kralja Milutina, crkvu Bogorodice Ljeviške u Prizrenu.

  To je za RTK2 izjavio predsednik Srpske liste Slavko Simić, koji se zajedno sa predstavnicima prištinskih vlasti sinoć sa princem Čarlsom i Kamilom susreo na prijemu u hotelu „Svis dajmond".

  „Princ je poslao pomirljive poruke i poruke koje su okrenute prema budućnosti. Ono što nam je princ Čarls preneo jeste da će posetiti Prizren i Bogorodicu Ljevišku i sve verske zajednice u Prizrenu“, rekao je Simić.

  Tokom dvodnevne posete Kosovu, princ Čarls i njegova supruga Kamila trebalo bi da se sastanu sa najvišim političkim liderima, ali i sa britanskim državljanima na Kosovu.

  Oni će se u nedelju sastati sa predsednicom Atifetom Jahjagom, a učestvovaće i na međuverskom dijalogu, navela je RTK2.

  Prinčevski par je u okviru posete Balkanu prethodno boravio u centralnoj Srbiji, sastavši se sa najvišim srpskim zvaničnicima, kao i u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

  Tagovi:
  Bogorodica Ljviška, poseta, lista "Srpska", Slavko Simić, Princ Čarls, Atifete Jahjaga, Kosovo i Metohija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga